Receptek


Marcipános szaloncukor

Hozzávalók 15 darabhoz: 

26 dkg marcipán 
25 db aszalt barack 
20 dkg étcsokoládé 

Elkészítés: 
1. A marcipánt almareszelőn lereszeljük, az aszalt barackot apróra vágjuk. 
2. Összegyúrjuk a két alapanyagot, majd 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk a masszából, és késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle. 
3. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, villával vagy fogpiszkálóra szúrva ebbe mártjuk a darabokat. 
4. Sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket, majd hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Egyenként szép papírba csomagoljuk őket.

 

Gesztenyés szaloncukor

Hozzávalók 50 darabhoz: 

25 dkg gesztenyemassza 
3 evőkanál holland kakaópor 
1 evőkanál sárgabaracklekvár 
2 evőkanál méz 
1 teáskanál őrölt fahéj 
20 dkg étcsokoládé 

Elkészítés: 
1. A gesztenyemasszát, a kakaóport, a lekvárt, a mézet és az őrölt fahájat alaposan összekeverjük, majd 1 cm átmérőjű kígyókat készítünk belőle. Késsel 3-3,5 cm hosszú darabokat vágunk belőle. 
2. Az étcsokoládét darabokra törjük, gőz felett felolvasztjuk, ebbe mártjuk a darabokat. 
3. Sütőpapírral bélelt tányérra ültetjük őket, majd hűtőbe tesszük minimum 2 órára. Egyenként szép papírba csomagoljuk őket

(Forrás: www.babaszoba.hu)

« vissza

© 2012. Bueno Pack Kft. Minden jog fenntartva.